Sitemap  |   Logga in


Brevik

OM HASSELÖ

Skärgårdens medelpunkt
Hasselö ligger i småländska Tjust skärgård, mitt emellan Västervik och Loftahammar. Ön är en av de större utan fast landförbindelse i skärgården och tillsammans med grannön Sladö, som numera har broförbindelse med Hasselö, sträcker den sig drygt nio km från norr till söder med max bredd på fyra km. Med ungefär 25 fastboende och 400 fritidsboende är den också en av de mest befolkade öarna i området. På Hasselö finns ett åretruntöppet vandrarhem, en sommaröppen affär med kafé vägg i vägg. Drygt två kilometer från Hasselö Sand finns också välrenommerade Restaurang Sjökanten. Vid affären finns gästbrygga och man hyr ut cyklar och havskajaker för vidare utflykter på ön och i skärgården!  

Omväxlande natur
Naturen är omväxlande, med lummig innerskärgård i norr, tallskogsdominerad storskog och sandstrand på mitten och karaktäristisk ytterskärgård med ängsmark och kala klippor mot öppna horisonten i sydost.

Levande idyll
Hasselö är en levande idyll med många mysiga utflyktsmål och gömda smultronställen att upptäcka. Den nio km långa grusvägen, med hårt packat underlag, gör Hasselö perfekt för utflykter på cykel. Vill man prova guppigare framfart finns skogsvägar, stigar och vandringsleder kors och tvärs över ön. På Hasselö och Sladö finns inga bilar men flakmopeder och fyrhjulingar är desto vanligare och med Görans remmarlag kan du boka din egen tur med fyrhjuling eller traktor och vagn runt ön.


Åsa Nilsson   Webbproduktion